Heel cliché: In mijn jeugd was ik al druk bezig met video. Elk weekend en iedere vakantie werden opgevuld een handycam in de hand. Toen ik in mijn tienerjaren mijn eerste prosumer Sony DV-camera kocht kon de pret pas echt beginnen. Ondanks een grote dosis amateurisme was en nu ruimte om te experimenteren en zaten de video’s technisch steeds beter in elkaar.

Toch begon ik mijn carrière bij de Koninklijke Landmacht, een andere passie die ik al jaren had. Als Pantsergenist heb ik vier jaar in kazerne Oirschot gewerkt en in 2008 een uitzending naar Afghanistan mee mogen maken. Na het uitdienen van dit contract heb ik de keuze gemaakt niet verder te gaan met mijn loopbaan als militair maar om alsnog mijn oude hobby te vervolgen.

Met het geld wat ik tijdens mijn dienst opzij had gezet betaalde ik mijn audiovisuele opleiding op De Eindhovense School (Vroeger Grafisch Lyceum Eindhoven, nu Sint Lucas) Dankzij een bescheiden portfolio wat ik in mijn vrije tijd al had opgebouwd was het mogelijk in te stromen op de opleiding en deze in een verkorte periode af te ronden. Tijdens de studie kwam ik er ook achter waar mijn echte passie lag: het nabewerken van de videoproducties. Mijn afstudeerproject, een korte film, werd beoordeeld met een “excellent“.

Direct na mijn studie ben ik begonnen met werken als freelancer. De knoop was doorgehakt en de camera liet ik links liggen, ik hield me alleen nog maar bezig met de post-productie. Na een korte periode vanuit huis werken huurde ik mijn eerste kantoorruimte in het VideoLab op Strijp-S (Eindhoven). In de loop van jaren breidde ik mijn netwerk uit en werkte ik met diverse regisseurs, productenten en productiehuizen in de regio. Ook mocht ik veel werken met Omroep Brabant die praktisch om de hoek zaten.

In 2016 maakte ik de stap boven de rivieren en sindsdien woon en werk ik heerlijk vanuit Hilversum. Ik vond een nieuwe kantoorruimte in het oude AVROTROS gebouw bij het MediaPark. Vooral de afweging “meer werk” en “meer concurrentie” maakt het een spannende maar leuke stap, maar het grootste voordeel is de centrale ligging. Hierdoor kan ik op veel meer plekken terecht en bij mijn “oude” opdrachtgevers in Brabant ben ik alsnog met een uurtje 😄